Studio Remi

Twijnstraat 22
3511 ZK, Utrecht
030 231 21 80

Laserverwijdering Werkwijze

Een tatoeage is niet meer dan kleine deeltjes inkt die ingekapseld zijn door het lichaam. Dit komt omdat inkt een lichaamsvreemd materiaal is. De laser zal deze ‘bolletjes’ beschieten met een grote hoeveelheid energie, waardoor deze deeltjes breken en zich kunnen verspreiden in de bloedbaan. Het lichaam zal dit materiaal via de natuurlijke weg uit het lichaam afvoeren.

Met een laser word een puls energie gericht op de inkt. Hierdoor zal er onmiddellijk een wit blaasje ontstaan. Het beschieten van deze ‘bolletjes’ voelt als een elastiek dat tegen de huid word geschoten.

Wanneer de hele tattoo is behandeld, zal deze bedekt zijn met allemaal witte blaasjes. Dit is een tijdelijk verschijnsel. Na enkele uren zullen deze langzaam wegtrekken en zal de tattoo er behandeld uit zien. Het pigment van de huid zal ook gebroken worden dus de huid op deze plek zal lichter worden. Dit pigment zal zich uiteindelijk weer herstellen wanneer de laserbehandeling is gestaakt. Het herstellen van de huid heeft tijd nodig.

Het is belangrijk dat de gelaserde plek goed behandeld wordt met een brandwondenzalf. Ook blootstellen aan de zon is ten zeerste af te raden. U zult de gelaserde tattoo voldoende moeten beschermen met een hoge factor sunblocker. Factor 30 of hoger is aanbevolen.

Studio Remi