Studio Remi

Twijnstraat 22
3511 ZK, Utrecht
030 231 21 80

Piercing Werkwijze

Wij zullen u met raad en daad bijstaan in uw beslissing om een piercing te nemen. Het plaatsen van piercings is een verhaal apart. Er moet rekening gehouden worden met bijvoorbeeld aders of zenuwbanen, namelijk als deze worden geraakt of in de knel komen, dan kan dit vervelende gevolgen hebben.

Daarom bekijken wij, voordat er gepierced wordt, de betreffende plek goed. Als het een risico is, zullen we dit duidelijk toelichten en proberen een oplossing te vinden. Het kan ook voorkomen dat er soms niet gepierced kan worden op de desbetreffende plek.

Tijdens alle handelingen houden we ons aan de richtlijnen van de GG&GD.

De plek en omgeving van de piercing wordt secuur ontsmet. Dan word de plek afgetekend met een gekleurde, steriele vloeistof.

Er wordt een tang geplaatst op de plek waar gepierced gaat worden. Het prikken gebeurd met een canule naald. Dat is een soort infuusnaald, hol en vlijmscherp, met een plastic hulsje er omheen. De naald zal soepel door de huid glijden, waarna we de naald onmiddellijk weer verwijderen. Het plastic hulsje zal achterblijven. Deze knippen we op maat, zodat de tang verwijdert kan worden. Het sieraad wordt met het schroefdraad in de huls geplaatst en doorgevoerd in het piercegaatje. De huls is eruit en het sieraad zit erin. Het balletje wordt geplaatst en aangedraaid. Dit kan nog even naar aanvoelen, maar is ook de laatste handeling.

De piercing en de omgeving worden wederom ontsmet en dan kunt u even tot rust komen.

Nadat de rust is weergekeerd en u de piercing heeft bewonderd in de spiegel, zullen we alle verzorgingsadviezen met u doornemen. Ongetwijfeld zult u niet alles kunnen onthouden, daarom krijgt u na afloop van ons een kaart met alle adviezen zeer duidelijk omschreven. Mocht u dan nog vragen hebben, kunt u natuurlijk altijd per mail of per telefoon contact opnemen. Deze zal zo snel en duidelijk mogelijk worden beantwoord.

Studio Remi